Hyvän ruoan ja tunnelman tyyssija

Aukioloajat:

             EI lounasta

Avoinna ti-la 17 - 23
keittiö suljetaan klo 22.00
Avoinna su 14 - 21
keittiö suljetaan klo 20.30

Muina aikoina sopimuksen mukaan - myös yksityisyystilaisuuksil

Varaa pöytä: 09 663 139

Ravintola Wellamo Facebookissa:

Taideravintola Wellamo – jo vuodesta 1975

”Joka vihaa valkosipulia, vihaa elämää.” -Heta Brotherus

Ravintola Wellamo Veden Emäntä perustettiin rakkaudesta hyvään ruokaan ja taiteeseen. Perustajalla Heta Brotheruksella oli tapana kestitä ystäviään kotonaan mitä erilaisimmilla herkuilla hyvän musiikin säestyksellä.

”Huomasimme osaavamme enemmän kuin monet hyvätkään ravintolat siihen aikaan. Esimerkiksi yrttimausteet ja valkosipuli olivat tuolloin tuiki tuntemattomia suomalaisissa ravintoloissa”, Heta kertoi.

Pieni ravintola löytyi Katajanokalta, vastapäätä leikkipuistoa, missä Hetan tytär viihtyi. Silloinen kahvilan pitäjä ei ollut vielä valmis luopumaan ravintolatilastaan, mutta jo vuoden päästä tilanne muuttui ja monet Hetan ystävistä tulivat ravintolan osakkaiksi.

Oulusta löytyi myös toinen Wellamon emäntä, Eeva Jatkola. Yhdessä Eeva ja Heta huolehtivat Wellamon emännöinnistä, ja keittiössä mestaroi Affe Blom. Kolmikko pyöritti piskuista Wellamoa kuusi päivää viikossa, ja jo silloin maanantait olivat pyhitetty paperitöille.

Maine hyvän ruoan ja tunnelman tyyssijana leivisi nopeasti, ja Wellamo sai ansaittua huomiota hyvän ruoan ja kulttuurin kotina. Wellamo oli ensimmäisiä taideravintoloita Helsingissä. Seiniä on koristanut monen taiteilijan työt, muun muassa Aulis ja Juhana Blomstedt, Inari Krohn, Jorma Hautala, Janne Harri, Tapio Junno, Sam Vanni, Rauni Liukko, Pekka Vuori, Julia Vuori ja niin edelleen.

Musiikki-iltoja on järjestetty säännöllisen epäsäännöllisesti, ja niissä on kuultu muun muassa Pirkko Saision esittävän Marja-Leena Mikkolan lauluja, sekä Erkki Saarelan upea  Mysteerio Buffo , Eija Ahvon ja Toni Edelmannin yhteislauluilta, Pirkko-Liisa Tikan klassinen iltama, J. Karjalainen ja Mustat Lasit ensilevyn, että Pedro Hietasen levyn julkistamiset tilaisuudet

Wellamo sai maineen taiteilijaravintolana myös asiakkaittensa takia. Katajanokan valkosipulintuoksuisessa ilmapiirissä viihtyivät niin taiteilijat kuin ulkoministeriön virkamiehet. Ruokalistalla on ollut niin Jevgeni Jevtusenkon luoma Kasvisten salaliitto kuin Tarmo Mannin Novgorodinpata, runoilijoiden Rossin, ja Saaritsan lammaspaisti sekä Hetan kuuluisa tumma lammaskeitto.

Heta Brotheruksella oli alusta asti selvä visio siitä, millainen ravintola Wellamo on. Nykyään Wellamo on perinteitä kunnioittava, ajassa elävä ravintola, jossa voi nauttia rakkaudella tehtyä ruokaa klassiseen tyyliin. Ruoat ovat slaavilaisen vahvoja, täynnä tuoreita ja aitoja makuja. Monet listalla olevista ruoista ovat klassikkoja jo vuosien takaa. Ruokalista elää vuodenaikojen mukaan, ja viinilista rakennetaan ruokia ajatellen kohtuuhintaiseksi.

Kevään ja kesän juhlaa Wellamossa

Pääsiäinen vastaanotetaan Wellamossa perinteisesti. Huhtikuussa seinillä on ikonitaidetta, ja tarjoamme erityistä pääsiäislistaa erilaisine lammasruokineen. Ateriasta voi tulla nauttimaan joko ennen tai jälkeen Uspenskin jumalanpalveluksen.

Vappua juhlitaan kahden kattauksen voimin. Sään salliessa skoolataan ulkona, sillä vappuna avataan Sunset Terrace! Ilta-auringon terassimme on yksi kaupungin kauneimmista.

Kesäaikatauluun siirrymme juhannuksesta, jonka jälkeen lounaat ovat kiinni elokuuhun saakka. Elokuun kahtena viimeisenä viikkona juhlitaan Art Goes Kapakkaa, jolloin luvassa on taidetta monin eri tavoin. Taideravintola Wellamo tarjoaa kulttuurihenkeä monessa muodossa, helposti lähestyttävällä tavalla.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!